Pillefyr

Der er 3 varer.
Viser 1 - 3 af 3 varer
  • Installationspakke uden pumpe, Til Woody Black Star
    tilgængelig
    Installationspakke uden pumpe, til pillefyr
    5052

    Monteringssæt til installation af Woody Black Star pillefyr: Indeholder følgende:Shunt18 liters flad trykekspansionsbeholderSamlesæt 2,5 barTrækstabilisator til montering på røgrørpumpeunioner 3/4"

    2 095,00 DKK
  • Installationspakke uden pumpe, Til Woody Black Star
    tilgængelig
    Installationspakke uden pumpe og trækstab., til pillefyr
    5053

    Monteringssæt til installation af NBE pillefyr. Indeholder følgende:Shunt 20-60 grader.18 liters flad trykekspansionsbeholderSamlesæt 2,5 barpumpeunioner 3/4"Dykrør 1/2" 10cm langt

    1 495,00 DKK
  • RTB 16-V16 Phoenix
    tilgængelig
    RTB Phoenix 16-V16 pillefyr
    90131600

    RTB Phoenix pillefyr 16kW. Den nye model af RTB hedder "Phoenix" og er Pakket ind i andre farver end den den gamle model, derudover har Phoenix indbygget display i kedlen. Leveres med cirkulationspumpe 25/60 "low noise" kompressor, røgsuger med undertryks styring, ilt styring og Version 16 styring med 7" touch display. Se mere nedenefor.

    38 695,00 DKK

Pillefyr, udskiftning af oliefyr og tilskud som kan opnås i forbindelse med udskiftningen.

Ordningen er stoppet, og man kan ikke længere opnå tilskud til pillefyr.

Ved overgang fra f.eks. oliefyr til pillefyr opnår man en af de hurtigst mulige besparelser på varmeregningen, samtidig med at det er en forholdsvis billig konvertering. Se på de fo...

Pillefyr, udskiftning af oliefyr og tilskud som kan opnås i forbindelse med udskiftningen.

Ordningen er stoppet, og man kan ikke længere opnå tilskud til pillefyr.

Ved overgang fra f.eks. oliefyr til pillefyr opnår man en af de hurtigst mulige besparelser på varmeregningen, samtidig med at det er en forholdsvis billig konvertering. Se på de forskellige pillefyr her på siden, og kom hurtigt igang med at spare penge.
Du kan som oliepriserne er lige nu (ca. 13 kroner pr. liter) spare ca. 50% på varmeregningen, så det er bare med at få pillefyret ind og oliefyret ud.
Pillefyr er CO2 neutrale og dermed et godt alternativ til f.eks. oliefyr, gasfyr eller andre fyr som bruger fossile brændsler.
Pillefyr er idag så effektive at virkningsgrader på over 90% er helt normalt, og det betyder at brændslet bliver udnyttet maksimalt. Mange pillefyr har idag rensefunktion indbygget i kedel og / eller brænder og hvad vil det sige ?
Hvis vi starter med kedlen, så betyder det at det flyveaske som normalt vil sætte sig i kedlens røgkanaler løbende vil blive skrabet eller blæst af og vil falde ned i kedlens askeskuffe. Det har den fordel at man for det første ikke selv skal bruge tid på det, og dernæst gør det at kedlen holder sig ren og dermed har en konstant høj virkningsgrad, i modsætning til en kedel uden rensefunktion som hvis man ikke lige får renset en gang om ugen, mister evnen til at overføre varmen til kedelvandet, og noget af energien dermed går ud i skorstenen, med en lavere virkningsgrad som følge.
Brænderens rensefunktion, gør primært at man ikke selv behøver at rense hærden / brænderhovedet for slagge, så man kan sige at det primært er en funktion der giver mere komfort end hvis den ikke havde været der. 

Det er vigtigt at alle pillefyr med pladejerns kedler installeres med en såkaldt kedelshunt, som gør at kedlen ikke bliver kold i bunden. Man skal sikre sig at forskellen på kedlens bund og top temperatur ikke er over 15 grader, for at undgå kondens og dermed tæring af kedlen.

Energirenoveringstilskud !!

Husk du kan få tilskud til dit nye pillefyr hos Pillestoker.dk

Du vil altid få det størst mulige tilskud når du handler hos os !!

Hvis dit hus i dag som primær opvarmningskilde benytter biobrændsel-olie-gas-koks-kul,
kan du få hjælp til at reducere dit energiforbrug.

Der ydes derfor tilskud til at udskifte dit varmeanlæg.

Hvilket tilskud kan du regne med at opnå ?

Tilskud til udskiftning af pillefyr er stoppet, og kan ikke længere opnås.

Hvis du i dag har et oliefyr ældre end 1978 kan du opnå kr. 2.100,- i tilskud.
Hvis dit oliefyr er fra 1978 eller nyere kan du opnå kr. 800,- i tilskud.

Tilskuddet vil blive udbetalt direkte til dig, når du har fået installeret dit nye fyr.

Hvis du vil have startet en tilskudssag op så ring og vi kan starte den op inden for få minutter.

Tilskuddet på udskiftning af gamle støbejernskedler som bruges til fastbrændsel, kul, koks eller træpiller med en stoker påmonteret kedlen, giver noget højere tilskud.

Hvis du har en fastbrændselskedel fra 1980 eller før og fyrer med enten kul, koks, træpiller eller andet biobrændsel er det ikke usandsynligt at du kan få et tilskud på mellem 6 og 15.000 kr. flere af vore kunder har endda opnået væsentlig højere tilskud, en enkelt kunde har fået kr. 45.000,- i tilskud, penge som udbetales direkte til deres konto gennem statens energispareordning.

Har du en fastbrændselskedel som bruges til kul, koks eller biobrændsel så kontakt os så laver vi en energiberegning på tilskuddets størrelse.

Husk du skal søge om tilskud inden du afgiver bestilling på pillefyr.

PS. 
Hvis du har el varme ydes der ikke tilskud på fyret.

Hvilken størrelse pillefyr skal du have:

10 kW dækker ca. 180-200m2 alt afhængig af hvor godt huset er isoleret, eller et olieforbrug på ca. 3 til 3,5 tons olie.
Et 10kW pillefyr kan ved fuld effekt brænde ca. 50 kg piller af i døgnet.

16 kW dækker ca. 300m2 igen afhængig af isoleringstilstanden, eller ca. 5 tons olie.
Et 16kW pillefyr kan ved fuld effekt brænde ca. 80 kg piller af i døgnet.

30 kW dækker ca. 600m2 eller ca. 9 tons olie
Et 30kW pillefyr kan ved fuld effekt brænde ca. 150 kg piller af i døgnet.

Når vi taler pillefyr med modulerende pillebrændere, er det bedst at anskaffe et pillefyr som ikke er alt for stort i forhold til hvor mange m2 der skal opvarmes. Hvis man f.eks. tager et 30kW pillefyr til 300m2 som var en retningslinie i gamle dage, hvor boligerne var væsentlig dårligere isoleret end de er i dag, så ville det ikke køre optimalt, da brænderen vil ligge med en lav effekt det meste af tiden, med en lavere virkningsgrad til følge. Det vil også have væsentlig flere opstarter i overgangsperioderne forår og efterår og dermed slide mere på eltænderen.

Hvilket pillefyr skal du vælge:

Hvis vi starter i den billige ende med et Woody Blackstar.

Woody Blackstar pillefyr

Woody Blackstar

Blackstar pillefyret på billedet ovenfor kan fås som 10 og 16kW og leveres standard med en version 7 styring som er utrolig brugervenlig.

Hvis vi kigger lidt på hvad der taler for dette fyr er der først og fremmest prisen, og dernæst den super brugervenlige styring samt de mange funktioner som styringen tilbyder. Funktioner som Varmtvandsprioritering, vejrkompensering kan udnyttes hvis man tilkøber de pågældene kit, og ethernet interface som kan koble fyret på nettet så man kan få mails hvis der skulle være en alarm på fyret, f.eks hvis fyret er løbet tør for træpiller får man en mail, det er en super god funktion så man undgår at huset bliver afkølet for meget inden man finder ud af at der er noget galt med fyret.
Kedlen har semirens funktion som renser røgslag, kedlen har askeskuffe i fyrboksen og nem adgang til røgkanaler via to låger øverst i kedlen. Pillebrænderen kan udbygges med kompressorrens funktion, som minimerer vedligehold af pillebrænderen.
Blackstar fås også med en sort silo i samme design som kedlen hvor sneglen er indbygget, det kan bruges hvor der ikke er så meget plads.

Hvis vi går en model op og taler lidt om Blackstar+

Blackstar+ pillefyr

Blackstar+

Blackstar+ pillefyret på billedet ovenfor kan fås i 10, 16 og 23 kW og leveres med en version 13 tablet styring som også er utrolig brugervenlig.

Hvad taler for dette pillefyr i forhold til f.eks. Woody Black Star pillefyret. Blackstar+ er en helt ny kedelkonstruktion som kom på markedet i år 2017. Fyret har en version 13 tablet styring med indbygget wifi, dvs. at fyret er koblet sammen med tablet-styringen via dens eget wifi net. Kedlen renses ved at man trækker op i fem rensestænger en gang om ugen, det tager ca. 10 sekunder at gøre det, asken drysser ned i bunden af kedlen hvor der sidder en snegl som trækker det ud i en udvendig askeskuffe, dvs. at man kan tømme askeskuffen uden at blive snavset ( det er dejligt ) 
Styringen er forberedt for alle de funktioner man kan tænke sig, dog skal man tilkøbe det pågældene kit fuldstændig som ved Woody Black Star fyret. Denne styring er der indbygget iltstyring i, Lambdasonden skal dog tilkøbes
Pillebrænderen er monteret med kompressorrens, men der medfølger ikke kompressor den skal også tilkøbes.

Dette fyr sviner ikke så meget som et Woody Blackstar pillefyr, da man ikke skal åbne kedlen for at rense manuelt mere end een gang om året hvor man skal tage hele renseagregatet ud og rense manuelt.

Næste model fra NBE er RTB pillefyret ( ready to burn )

RTB pillefyr

RTB pillefyret er topmodellen fra NBE den har kompressorrens på både kedel og pillebrænder. RTB fås i 10, 16, 30, 50 og 80 kW alle med en version 13 styring. RTB leveres som ordet antyder ( ready to burn ) med lambdasonde og kompressorrens monteret fra fabrikkens side. Kedel og brænder renses med kompressorrens hvilket betyder at anlægget kan brænde 6-8 tons piller af uden manuel rensning af kedel og brænder. Efter afbrænding af de føromtale 6-8 tons piller skal kedel og brænder renses manuelt. Samme tekst som under Blackstar+ gælder også her mht. styringen og de mulighedder der er.

I luksus klassen har vi Windhager pillfyret som starter med

Windhager Biowin Lite

Pillefyret Windhager Biowin lite er første trin på Windhager stigen, her får du et pillefyr i absolut eksklusivklassen. Dette pillefyr er konstrueret af kvalitetskomponenter fra start til slut, hvilket gør at reservedelsforbruget er helt i bund, sammenlignet med mange af de andre pillefyr på markedet. Der findes et hav af forskellige Windhager modeller fra de helt små på 10kW og til de helt store på 63kW, som så yderligere kan kaskadekobles til flere hundrede kW, samt et hav af tilbehør som f.eks. vacuum transport af piller osv. se på shoppen under Windhager for at se mulighedderne.

Mindre
Mere