Eltænder

Der er 21 varer.
Viser 1 - 21 af 21 varer

Eltænder til pillefyr.

Pillestoker.dk finder du eltændere til de mest forekomne pillefyr i Danmark. Vi har tændelementer og varmelegemer til forskellige pillebrændere og pillefyr.

Eltænderens opgave i et pillefyr er at sørge for at træpillerne bliver tændt, når fyret har været lukket ned. Dvs. at jo flere gange fyret lukker ned desto flere gange skal eltænderen bruges, og desto mere bliver den slidt, eltænderen er med andre ord en sliddel som har en begrænset holdbarhed afhængig af hvor tit den bliver brugt, jo oftere den bliver brugt desto større slid og kortere holdbarhed har den. Holdbarheden er også afhængig af hvordan pillebrænderen er justeret under opstart, hvis eltænderen bliver overbelastet vil det også spille en rolle for holdbarheden. Hvis luften under opstarten ikke er justeret korrekt i forhold til eltænderen kan eltænderen blive overbelastet og dermed have en kortere holdbarhed.

keramiske eltændere bliver en del varmere end traditionelle eltændere, og skal derfor have mere luft under opstarten for at køle eltænderen. Hvis ikke man sørger for mere luft under opstarten vil eltænderens levetid blive afkortet markant.

Hvis du har haft en defekt blæser oplever man tit at når man har skiftet blæseren, så ryger eltænderen ganske kort tid efter, og det er fordi den ikke er blevet afkølet under opstarten, og dermed er blevet overbelastet.

Hvis en eltænder ikke opbevares tørt og varmt kan den suge fugt, og det vil man typisk opdage når man har skiftet en defekt eltænder til en ny og den under opstart tager p/hfi relæ'et. Det findes der en løsning på, da eltænderen jo stadig virker, men bare har suget fugt, og derved afleder til stel. Enten kan man lægge eltænderen i ovnen ved 70 grader i 10 timer så burde fugten være ude, men tit kan man ikke vente på det, så den hurtige løsning er at sætte strøm på tænderen til den bliver rødglødende, lad den derpå svale af og sæt strøm på den igen, så burde fugten være ude. Grunden til at det kan lade sig gøre er at når der ikke er stel på tænderen så kan p/hfi relæ'et ikke mærke at der er overgang i den.